Потенцијалните пациенти, користат Google!

“Stomatoloski Ordinacii” е бизнис категорија која е најзастапена преку проектот Google Maps Street View. Македонија станува една од најатрактивните дестинации за Дентални услуги за странци.

Развојот на денталниот туризам е во полн ек.

Факт е дека повеќе од 90% од интернет корисниците, го користат Google како прв медиум за пребарување и истражување. Високите цени во развиените земји, придонесоа пациентите да побараат дентални услуги и надвор од границите. Па затоа, фразите “Dentist”, “Dental Clinic” и сл. стануваат се покроистени, при пребарувањата на Google. Тоа е примарен показател и неизбежен знак дека секоја стоматолошка ординација и клиника мора да биде достапна преку Google!

Презентирајте се пред странските пациенти – ВО ЦЕЛОСТ!

Кога еден потенцијален странски пациент би сакал да дознае за тоа каде може да ги добие понудените услуги, тој/ таа впишува на Google Search – Dental Clinic Macedonia, или Dental Clinic Skopje/ Gevgelija/ Bitola. Во тој момент, Google презентира повеќе резултати. Но секогаш највоочливиот резултат е оној кој визуелно се разликува од другите. Најчесто се појавува од десната страна на екранот, и делува како еден вид на Бизнис Картичка, која ги содржи сите основни и најпотребни детали.

Уште еден факт е дека најкористена апликација за пребарувања е Google Maps. Во овој случај, корисникот впишува “dentist near me”, “dental clinic near me”, dentist Skopje/ Strumica/ Gostivar… (stomatoloski ordinacii). Во овој случај, резултатите се појавуваат од левата страна (на Desktop верзијата на Google Maps). Кај мобилните телефони, се појавуваат во композиција на екранот, надолу. Повторно, одлучувачки фактор за избор на стоматолошка ординација се многуте детали споделени преку Google. Според светските истражувања, локација која ги има споделено сите можни детали, фотографии и виртуелна тура, има 50% поголеми шанси да биде избрана, во споредба со ординација која е делумно испрезентирана.

Дали сте подготвени за Google Maps Street View?

Нашиот тим брои повеќе од 30 задоволни стоматолошкки ординации и здравствени установи во свкоето портфолио. Тие ја дадоа довербата на нас да помогнеме, нивната ординација да бидет поблиску до потенцијалните пациенти. Да помогнеме во изборот на следната дестинација за дентални услуги и здравствени услуги, на секој кој има потреба од тоа.

 

Контактирајте не!

 

dentist on google

Dentists and dental clinics on Google Maps and Google Search

“Dental Care Dr. Lukanoski” – Скопје, Македонија

Информации за проектот Македонија станува се по препознатлива на мапата на квалитетни и достапни дентални услуги, за целиот свет. Со цел ординациите да бидат полесно пронајдени од корисниците на Google, потребно е да бидат подостапни на светскиот интернет пребарувач бр.1. Ова потреба ја препозна ординацијата “Dental Care Dr. Lukanoski” која нашиот тим ја постави, верификуваше…

Етерна Дент – Скопје, Македонија

Информации за проектот Денталниот центар на Етерна Дент, е уште една локација во Скопје, која ја препозна потребата за соодветно присуство на Google. Поставена на Google Maps и Google Search, верификувана, оптимизирана и објавена со виртуелна посета, Етерна Дент е сега достапна за секој корисник на Google кој има потреба од стоматолошки услуги, а притоа…

Ендомак – Скопје, Македонија

Информации за проектот Ендомак е стоматолошка клиника која се наоѓа во Скопје. Сместена е на ул. Владимир Комаров во Аеродром, веднаш позади “Палма”. Тука секогаш ќе бидете пречекани од врвно обучени стоматолози кои безрезервно ќе се посветат на здравјето на Вашите заби. Ординациите на ЕНДОМАК се модерно уредени и ги задоволуваат највисоките стандарди за просторно организирање…

Ву-Дент – Гевгелија, Македонија

Информации за проектот Препознавајќи ја потребата од подобро позиционирање на платформите на Google, Ву-Дент стоматолошката ординација се вклучи во проектот Google Street View for Business. Знаејќи дека најголемиот број пациенти кои имаат потреба од стоматолошки услуги се од соседна Грција, Ву-Дент е сега поблиску до нив. Сега потенцијалните пациенти можат да ја посетат ординацијата виртуелно,…

Дентиција – Гевгелија, Македонија

Информации за проектот Благодарение на потребата од стоматолошки услуги на жителите на нашиот јужен сосед, стоматолошките ординации во Гевгелија имаат полни раце работа. Но како најлесно нивните пацијенти да ги пронајдат…? Светски најкористената апликација за пребарување е Google Maps, а втора е Google Search. Секоја бизнис локација која го препознава овој факт, знае дека мора…

Денталукс – Гевгелија, Македонија

Информации за проектот Уште една приватна стоматолошка ординација која ја препозна потребата да биде достапна на светскиот интернет пребарувач бр.1 – Google, е Денталукс од Гевгелија. Тие се сега уште подостапни за нивните потенцијални пацијенти, бидејќи можат да бидат пронајдени преку Google Maps и Google Search. Корисниците на Google, можат да ги посетат преку удобноста…

Корона Дентал – Гевгелија, Македонија

Информации за проектот Корона Дентал од Гевгелија е приватна здравствена установа која успешно работи и се занимава со извршување на општо стоматолошки интервенции, ендодонција, хирургија, имплантологија, протетика и ортодонција. Со цел Корона Дентал да биде полесно пронајдена и посетена, нашиот тим се погрижи да оваа локација биде достапна и повидлива на платформите на Google. Сега,…

EDG Endomak – Гевгелија, Македонија

Информации за проектот Најголемиот приватен дентален центар во Македонија, снимен и објавен на Google платформите, од страна на нашиот тим. Потенцијалните странски пациенти, сега можат да се уверат во автентичноста на овој дентален центар, посетувајќи го виртуелно, а при тоа, шансите да се одлучат за “EDG – Endomak“ пред другите конкуретни, се зголемуваат за 50%.…