Виртуелна презентација на туристички знаменитости во Р.С. Македонија

Информации за проектот Виртуелно презентирани туристички знаменитости е највозбудливот проект за презентација на североисточниот регион на нашата земја. Тој изобилува со многу историски, културни и верски знаменитости. Потенцијал кој сериозно може да придонесе во развојот на туризмот во овој регион, и генерално за нашата земја. Виртуелна презентација на туристички знаменитости Алатката “Виртуелно презентирани туристички знаменитости“,…

Бензинска пумпа на автопат Пријателство (Е-75), на Google

Виртуелна посетаИнформации за проектот "Gulf" светскиот познат бренд на бензински станици, достапен на Google. Од категоријата Бензинска пумпа на Google - "Gulf" станицата на автопатот “Пријателство“ е првиот светски бренд во Република Северна Македонија, достапен да биде пронајден и посетен преку светскиот интернет пребарувач бр.1. Нашата земја е добро позната попатна дестинација за туристи. Во…

Моторно масло на Google

Информации за проектот Моторно масло на Google, како клучна фраза за пребарување. Станува збор за нов проект на нашиот тим, кој во моментов работи на зголемување на интернет сообраќајот за Orbico Engine Lubricants Macedonia. (дел од Орбико Групација) За Орбико групацијата: Орбико е водечки дистрибутер за голем број на квалитетни, глобално познати брендови. Тие се…

Дали сте знаеле дека Google овозможува презентација на производи?

Како и секогаш, лидерот во интернет технологиите – Google, со нова иновативна опција за презентација на производи. Специфична опција, која премиерно беше лансирана од Google, пред да се појави на другите социјални медиуми.

Секогаш први во опсегот на услуги, од Google создадоа опција за секоја бизнис локација која нуди производи и услуги, да ги прикаже на светот во детали.

За што станува збор…

Се повеќе интернет корисници пребаруваат производи на Google. Земајќи го во предвид новото “нормално“, интернетот стана првото и најисползувано место за добивање информации за производи и услуги. Информации како достапност, цена, карактеристики, локација на продажба и сл…

Имено, кога корисникот би побарал очила за сонце, Google ќе ја земе во предвид секоја продавница за очила која:

  • се наоѓа во непосредна близина на пребарувачот
  • е отворена во моментот или отвара наскоро
  • се наоѓа во географската област од интерес на купувачот
  • ги има објавено сите податоци како адреса, телефонски број, интернет страна, работно време, фотографии и сл…
  • има објавено т.н. каталог на производи по групи, со име, опис, фотографија од производот и цена (опционално)
Производи на Google
Продавница за очила, на Google

Според истражувањата на Google, секоја локација која ги содржи комплетните информации, вклучувајќи ги и “каталозите“ за производи, има 50% поголеми шанси да биде кликната/ избрана, од потенцијалниот клиент. Откако клиентот ќе ја избере, тој може да се запознае со сите останати детали кои му се потребни. На овој начин, локацијата гради доверба со клиентот, бидејќи му го презентира сите детали за себе и своите производи/ услуги.

Како изгледа еден Google онлајн каталог:

Постои можност да се креираат неограничен број на групи. Секоја група си добива свое име, кое сопственикот ќе го избере. На сликата се прикажани категории на Козметика и Алкохолни Производи. Секоја категорија во себе содржи производи со фотографија, опис, цена а постои можност да се вметне и линк до одредена интернет страна.

Оваа опција е посебно добредојдена за оние компании кои нудат Online продажба. На тој начин, посетителот ќе “слета“ директно до производот, со можност веднаш да го нарача.

Производи на Google
Презентација на производ со линк до интернет страна.

Услуги се исто така достапни на Google

Освен производи, Google овозможува каталошко презентирање на услуги кои компанијата ги обезбедува.

Така на пример, Биотек Лабораторија од Скопје, на својот Google профил има објавено голем дел од услугите, кои се достапни за секој корисник на смарт уред:

Лабораторија во Скопје на Google

Информации за проектот Прва лабораторија во Скопје, достапна на Google е Биотек. Последната отворена локација на Биотек, сега достапна да биде полесно пронајдена преку Google Maps и Google Search. За БИОТЕК Оваа лабораторијата во Скопје претставува прва специјалистичка лабораторија направена по водечки светски стандарди. Oпремена e со најсовремени медицински апарати. Aпаратите се од најголемите светски производители…

A1 Makedonija Headquarters – Скопје, Македонија

Информации за проектот "A1 Makedonija Headquarters" - Скопје, Македонија отворени да бидат посетени виртуелно!   Проектот "A1 Makedonija на Google" претставен од тимот на See Inside MK! Мобилниот оператор А1 Македонија, ги отвори вратите на управната зграда, за своите корисници да ја посетат виртуелно. Запознајте ја нивната дирекција, каде се сместени сите сектори, посветени за…

КН Студио – Дојран, Македонија

Информации за проектот КН Студио се првите апартмани во Дојран, достапни на Google. Дојран полека го враќа својот сјај од минатото. Познат како една од најпосетените дестинации во Македонија во летниот период. Денес Дојран е најпосетен од оние кои патуваат кон или се враќаат од Грција. Дојран е тивко место за одмор и релаксација. Познато…

“HMD” апартмани – Будва, Црна Гора

Виртуелна тураИнформации за проектот Во потивкиот дел од Будва, се наоѓа Апартмани ХМД, чии сопственици препознаа потреба да бидат презентирани на своите потенцијални гости - виртуелно. Сега, можат да бидат посетени од било каде во светот, презентирајќи ја својата автентичност, со цел гостите да знаат што да очекуваат. Посетете ги и Вие, и одлучете дали…

“Robevski Luxury Rooms” – Битола, Македонија

Информации за проектот Robevski Luxury Rooms - нашиот најнов проект во Битола! Нашиот прв клиент во срцето на Битола - Широк Сокак. Тие воедно се и првите апартмани, фотографирани, снимени и објавени за Google! Градот Битола, на далеку познат по својата историја, култура а пред се убавина, станува се поатрактивна дестинација за странците. Понудата од…